yoga mood
Yoga Mood
'Yogabeoefening initieert en herstelt de balans tussen lichaam en geest. Het is een kostbare gift die de helende kracht van het zelfherstellend vermogen in het lichaam doet ontwaken.'

Zomerretraite 2022


Yoga, Mindfulness & Heartfulness Zomerretraite 2022

'Terug naar de Bron: het Hart als Herberg'

Yoga Weekend

Rust en ruimte, weg van de dagelijkse drukte, kwaliteit tijd voor jezelf. Laat je tijdens deze zesdaagse zomerretraite onder dompelen in de serene sfeer van het Achterhoekse landschap.

Deze retraite staat in dienst van jouw waarden. Waarden die zich laten horen en zien in de teruggetrokken stilte van het Hart - Stille ruimte van jouw essentie; Bron van mededogen; Herberg van mindful gewaarzijn. Stilstaan bij jouw behoeften van dit moment en jezelf voeden met dát wat betekenis heeft voor jou. Liggend op een yogamat, zittend op een meditatiekussen, rustend in een luie stoel in de zon, onder het afdak van de kapschuur, op een van de vele mooie plekken in de tuin, aan de rand van de vijver, liggend in de hangmat in de schaduw onder een boom, wandelend door het heerlijke coulisselandschap... het is er allemaal. Deze retraite bied je alle gelegenheid om tot rust te komen en in de stille ruimte te ontdekken wat jij nodig hebt en wat jou voedt.

Hof van Kairos

"Een oase van rust en stilte"

Ervaar rust en ruimte op deze sfeervolle authentieke locatie midden in de natuur, midden in het coulisselandschap van Winterswijk-Kotten.

'Hof' betekent 'omheinde tuin' en dat is wat de Hof ook wil betekenen: een beschutte en welkome plek waar je tot verstilling komt, uit kunt ademen en inspiratie op kunt doen om vervolgens jouw weg weer te vervolgen. Een pleisterplaats voor de ziel, klooster van deze tijd, herberg van het hart van mededogen.

De naam Kairos verwijst naar de tijd voorbij de gewone kloktijd. De ruimte die wij ervaren als we stil worden, ons naar binnen keren en ontspannen. Kairos betekent ook de 'juiste tijd': het moment waarop wij zélf besluiten ons te wenden tot dat wat aandacht vraagt. In het vertrouwen dat die ruimte het wezenlijke laat kennen.

"Het is een tijd van jezelf voelen en voeden!"

Deze 6-daagse zomerretraite staat in het teken van ontspanning: een week vol ware voeding voor lichaam en ziel. Alle ingrediënten voor een inspirerend verblijf zijn aanwezig: yoga, mindfulnessmeditatie, heartfulnessmeditatie (zelfcompassie), mantra's, klankschalen, stilte en vrije tijd om te wandelen in de prachtige omgeving, een goed boek te lezen of gewoon lekker te luieren in de prachtige tuin.

Daarbij kun je elke dag genieten van de door Suzanne van Studio Gember heerlijke en vers bereide biologische vegetarische maaltijden.

"Het geluk van het leven ervaren in het hier en nu"

Van vrijdagmiddag 22 juli tot en met donderdagmiddag 28 juli organiseert Yoga Mood in samenwerking met Mind-Workz deze Yoga, Mindfulness & Heartfulness Zomerretraite 2022.

De retraite is een ideale introductie tot yoga, mindfulnessmeditatie en heartfulness (zelfcompassie) meditatie, maar biedt ook verdieping als je een regelmatige beoefenaar bent. Je hebt geen uitgebreide ervaring in yoga of meditatie nodig. Iedereen kan binnen zijn of haar eigen mogelijkheden deelnemen aan deze retraite.

Thema's die aan bod komen tijdens deze 6-daagse zomerretraite: aandacht schenken aan jouw ervaring in het moment, vriendelijkheid naar jezelf ontwikkelen, contact maken met wat er op dat moment in je leeft, omgaan met lichamelijk ongemak, omgaan met de afdwalende of onrustige geest, emoties en gevoelens ontmoeten, weerstand herkennen, reactie vs respons, jouw patronen ontmoeten en ervaren dat niets 'moet'. En wil je eens uitslapen of een sessie overslaan, dan mag je dat jezelf ook gunnen.

Het Team

Yoga zomerretraiteYoga zomerretraiteYoga zomerretraite


John Bernards is gediplomeerd yogadocent en gecertificeerd mindfulness trainer en heeft ruim 12,5 jaar leservaring. John weet de kern van mindfulness, meditatie, yoga en zelfcompassie duidelijke en begrijpelijke manier over te brengen en brengt theorie en praktijk moeiteloos samen. Zijn lessen zijn inspirerend en verdiepend.

Suzanne van den Heuvel is gecertificeerd mindfulness trainer en natuurvoedingsadviseur. Als gecertificeerd mindfulness trainer weet zij als geen ander dat innerlijk werk goed gevoed mag worden. Zij zal zich vooral richten op het verzorgen van de innerlijke mens.

 

Ga je mee?

Schrijf je dan in door onderstaand inschrijfformulier te downloaden, en het ingevulde en ondertekende formulier te sturen naar:

Yoga Mood
Pastoor van Houtstraat 2
5409 AL Odiliapeel

of stuur een digitale scan van het ingevulde en ondertekende inschrijfformulier naar: john@yogamood.nl

Inschrijfformulier Yoga, Mindfulness & Heartfulness Zomerretraite 22-28 juli 2022

Inschrijving gebeurt op volgorde van aanmelding en is pas definitief na ontvangst van het ingevulde en ondertekende inschrijfformulier en € 175,- inschrijfgeld.

Voor meer informatie kun je telefonisch contact opnemen met John 06-10727094 of een mail sturen naar john@yogamood.nl

Yoga zomerretraiteYoga zomerretraiteYoga zomerretraite

Hoe ziet deze Yoga, Mindfulness & Heartfulness Retraite eruit?

Beleving van stilte
Mindfulnessmeditatie - aanwezig in het 'hier-en-nu'
Lichaamsbeweging zoals Mindful bewegen / Yoga / Tai Chi / Qi Gong
Adem & Ontspanning
(Zelf)Compassie meditaties en -oefeningen (Heartfulness)
Klankontspanning
Mantra's
Ochtenddauw stiltewandelingen
Ruimte om te lummelen, lezen, schrijven, te tekenen, wandelen of een lekker dutje te doen
Genieten van gezond bourgondisch vegetarisch eten, verzorgd door Suzanne van Studio Gember

Deze retraite staat in het teken van verstilling, onthaasting, ont-moeten van jezelf, vrijheid, ontvangen, bewegen en vooral GENIETEN.

Er is de mogelijkheid om een holistische massage te boeken. Voor deze massage betaal je apart. De massages worden verzorgd door Caspar van den Broek. Vanuit zijn praktijk begeleidt hij mensen bij bewustwording van hun levenshouding in het hier en nu. Kijk voor meer informatie op www.massagegnothiseauton.nl

'Ga er even helemaal tussenuit en laad jezelf op'

Yoga zomerretraiteYoga zomerretraiteYoga zomerretraite 

Inhoud van het programma

Alle sessies zijn op basis van mindfulness & heartfulness

Je bent van harte welkom op de locatie van het Hof op vrijdagmiddag 22 juli vanaf 16.30 uur.
's Ochtends hoef je geen wekker te zetten, want je wordt op een inspirerende manier gewekt voor een meditatieve start van de dag. Afhankelijk van het weer vindt deze binnen of buiten plaats.
Er worden verschillende meditatievormen aangeboden (in rust én in beweging), waardoor je de mogelijkheid krijgt om op een rustige en aandachtige manier je dag te beginnen.

Na de meditatieve stilte-ochtendwandeling, staat er een heerlijk ontbijt van Suzanne op je te wachten, wat ook in stilte genoten wordt.

De stilte wordt aan het begin van de yogasessie in de voormiddag opgeheven. Deze sessie is wat actiever van karakter.

Na de lunch is er ruimte voor persoonlijke vrije tijd, waarin je een heerlijke wandeling kunt maken, wat kunt lezen, schrijven of een lekker middagdutje kunt doen. Daarna komen we weer samen voor de namiddagsessie. Deze zal een meer meditatief en reflectief karakter hebben.

Na deze namiddagsessie kun je aanschuiven voor het heerlijke vegetarische diner dat aan de lange tafel geserveerd wordt door Suzanne van Studio Gember.

De dag wordt afgesloten met een 'nachtzoen', een inspirerende afsluiting van de dag.

Tijdens deze zomerretraite wordt vanaf 23.00 uur 's avonds tot 10.30 uur de volgende ochtend stilte in acht genomen om te proeven van stilte, waarin je kunt ontdekken wat stilte jou te vertellen heeft.

De retraite eindigt op donderdagmiddag 28 juli om 14.00 uur.

PROGRAMMA

Vrijdag 22 Juli
16.30 uur Aankomst / Ontvangst
17.30 - 19.00 uur Intro + Openen van Cirkel van Mededogen
19.00 - 20.00 uur Diner
20.30 - 21.30 uur Nachtzoen: dagsluiting
23.00 - 10.30 uur Stilte
   
Zaterdag 23 Juli tot en met Woensdag 27 Juli
7.15 - 8.15 uur Mindful bewegen en meditatie
8.30 - 9.30 uur Ontbijt in stilte
10.30 - 12.00 uur Yoga & Mindfulness/Heartfulness (‘actief’)
12.30 - 13.15 uur Lunch
13.15 - 17.00 uur Persoonlijke vrije tijd
19.00 - 20.00 uur Diner
20.30 - 21.30 uur Nachtzoen: dagsluiting
23.00 - 10.30 uur Stilte
   
Donderdag 28 Juli
7.15 - 8.15 uur Mindful bewegen en meditatie
8.30 - 9.30 uur Ontbijt in stilte
10.30 - 12.00 uur Afscheidsritueel: sluiten Cirkel van mededogen
12.00 - 13.00 uur Inpakken / kamers opruimen en leegmaken
13.00 - 13.45 uur Lunch
14.00 uur Vertrek

Accomodatie

Yoga zomerretraiteYoga zomerretraiteYoga zomerretraite

Het Hof van Kairos is van alle gemakken voorzien en sfeervol ingericht. De locatie beschikt over een knusse ontmoetingsruimte, een mooie lichte groepsruimte , een sfeervol atelier met houtkachel, een fijne tuin en lichte-,  sfeervolle slaapvertrekken. In de knusse eetkamer eten we gezamenlijk aan een lange tafel. Bij mooi weer eten we buiten.
Er is Wi-Fi zodat je kunt beschikken over een internetverbinding.

Lekker Eten

Naast het geven van mindfulness trainingen staat Suzanne aan het roer van Studio Gember. Ook tijdens deze zomerretraite verzorgt zij de maaltijden volgens de principes van de vegetarische natuurkeuken.

Haar passie voor koken is ontstaan toen ze kennis maakte met de Ayurvedische keuken. Gedurende de afgelopen 17 jaar heeft haar kook- en smaakvoorkeur zich ontwikkeld tot een breed palet aan stijlen en smaken. Indiaas, Arabisch, Mediterraan, Ayurvedisch etc... Suzanne kookt vegetarisch/veganistisch, puur, vers en zoveel mogelijk biologisch. Haar maaltijden zijn tongstrelend, smaakvol en voldoening schenkend. Alle kleuren zijn aanwezig en spatten gewoon van je bord af... een lust voor het oog en een feest voor de smaakpapillen.

Yoga zomerretraiteYoga zomerretraiteYoga zomerretraite

Op het inschrijfformulier word je gevraagd aan te geven of je te maken hebt met voedselallergieën of -intoleranties. Suzanne respecteert met liefde dieetwensen op medische indicatie. Voor de rest gunnen we iedereen tijdens deze retraite wat ruimte en flexibiliteit. Indien nodig zal Suzanne persoonlijk contact met je opnemen om e.e.a. met je af te stemmen.

Schrijf je in

Schrijf je dan in door onderstaand inschrijfformulier te downloaden, en het ingevulde en ondertekende formulier te sturen naar:

Yoga Mood
Pastoor van Houtstraat 2
5409 AL Odiliapeel

of stuur een digitale scan van het ingevulde en ondertekende inschrijfformulier naar: john@yogamood.nl

Inschrijfformulier Yoga, Mindfulness & Heartfulness Zomerretraite 22-28 juli 2022

Inschrijving gebeurt op volgorde van aanmelding en is pas definitief na ontvangst van het ingevulde en ondertekende inschrijfformulier en € 175,- inschrijfgeld.

Voor meer informatie kun je telefonisch contact opnemen met John 06-10727094 of een mail sturen naar john@yogamood.nl

PRAKTISCHE INFORMATIE

Datum
22 - 28 juli 2021

Locatie
Hof van Kairos, 
Vosseveldseweg 17
7107 AD Winterswijk

Vervoer
Hof van Kairos is goed met het openbaar vervoer te bereiken. Vanaf het station kun je een taxi nemen (6 km). We kijken ook naar de mogelijkheid of we een pick-up v.a. station Winterswijk kunnen regelen met een van de deelnemers die met eigen vervoer komen. Het is ook mogelijk om op station Winterswijk een fiets te huren. Wanneer je met de auto komt kijken we naar mogelijkheden voor een carpool met een van de andere deelnemers - indien die in jouw buurt wonen of ergens langs de route. Wanneer je met eigen vervoer komt, ben je uiteraard niet verplicht vervoer aan te bieden. Geef op het aanmeldingsformulier aan of je vrager of aanbieder van vervoer bent. Alleen reizen kan natuurlijk ook.

Kosten
Voor de 6-daagse zomerretraite betaal je: € 895,00 per persoon. Dit is inclusief programma, begeleiding, 6 overnachtingen op een eenpersoonskamer, vegetarische maaltijden (ontbijt, lunch, diner), koffie, thee, fruit en snacks. Beddensets, inclusief max. 2 sets handdoeken zijn bij de prijs inbegrepen. Niet bij de prijs inbegrepen zijn: Vervoer, reis- en/of annuleringsverzekering.

Corona
We kunnen niet in de toekomst kijken. Daarom hebben we besloten om alle deelnemers aan onze retraites in 2022 nog een eigen kamer te gunnen, zonder daarvoor een meerprijs te rekenen. Mocht de retraite vanwege overheidsregels m.b.t. de corona-pandemie komen te vervallen, krijg je het volledige bedrag geretourneerd minus € 25,00 administratiekosten.

Aantal Deelnemers
Minimaal 6, maximaal 12.

We heten je graag van harte welkom op deze warme en inspirerende plek.

Warme groet,

John Bernards & Suzanne van den Heuvel


blank