yoga mood
Yoga Mood
'Yogabeoefening initieert en herstelt de balans tussen lichaam en geest. Het is een kostbare gift die de helende kracht van het zelfherstellend vermogen in het lichaam doet ontwaken.'

Zomerretraite 2021


Yoga, Mindfulness & Heartfulness Zomerretraite 2021

'Terug naar de Bron: het Hart als Herberg'

Yoga Weekend

Misschien voel jij ook zo de behoefte om weer contact maken met wat er op dit moment in je leeft. Of verlang je naar inzicht in hoe je op een heilzame manier om kunt gaan met de drukte van het hedendaagse leven. Leven vanuit jouw eigenheid, vanuit de essentie die jij bent. Misschien wil je meer vriendelijkheid naar jezelf ontwikkelen en ervaren dat niets 'moet'. Of heb je gewoon behoefte aan lekker wat tijd voor jezelf te nemen en te genieten van een ontspannen week met heerlijk eten op een prachtige locatie.

In een tijd waarin een beroep gedaan wordt op onze veerkracht en ons vermogen ons aan te passen aan veranderingen die ons ten deel vallen en alle onzekerheden die dat teweeg brengt, is het goed om te zorgen dat we in balans blijven en goed kunnen functioneren. Zowel privé als op het werk. Bijna iedereen merkt dat deze tijd met corona extra stress oplevert. Daarvoor is het nodig af en toe eens helemaal stil te staan....... stil te zijn....... je blik naar binnen te richten, en te luisteren en je af te stemmen op wat er in je leeft, om weer contact te maken met wie je in wezen bent.
Een moment waar we vaak, door de huidige, voor velen belastende maatschappelijke situatie, nauwelijks bij stil staan: luisteren naar je eigen hart, thuiskomen bij je essentie, bij je bron, en je laten leiden door de wijsheid die daar te vinden is.

Hof van Kairos

'Een oase van rust en stilte'

Ervaar rust en ruimte op een sfeervolle authentieke locatie midden in de natuur, midden in het coulisselandschap van Winterswijk-Kotten.

'Hof' betekent 'omheinde tuin' en dat is wat de Hof ook wil betekenen: een beschutte en welkome plek waar je tot verstilling komt, uit kunt ademen en inspiratie op doet om jouw weg vervolgens daarmee te vervolgen. Een pleisterplaats voor de ziel, klooster van deze tijd, herberg van het hart.

De naam Kairos verwijst naar de tijd voorbij de gewone kloktijd. De ruimte die wij ervaren als we stil worden, ons naar binnen keren en ontspannen. Kairos betekent ook de 'juiste tijd': het moment waarop wij zélf besluiten ons te wenden tot dat wat aandacht vraagt. In het vertrouwen dat die ruimte het wezenlijke laat kennen.

De locatie beschikt over een knusse ontmoetingsruimte, een mooie lichte groepsruimte, een prachtig atelier met houtkachel en een fijne, ruime tuin.

'Het is een tijd van jezelf voelen en voeden!'

Deze 6-daagse zomerretraite staat in het teken van ontspanning: een week vol ware voeding voor lichaam en ziel. Alle ingrediënten voor een inspirerend verblijf zijn aanwezig: yoga, mindfulnessmeditatie, heartfulnessmeditatie (zelfcompassie), mantra’s, klankschalen, stilte en vrije tijd om te wandelen in de prachtige omgeving, een goed boek te lezen of gewoon lekker te luieren in de prachtige tuin.

Daarbij geniet je elke dag van de door Suzanne van Studio Gember heerlijke en vers bereide biologische vegetarische maaltijden.

'Het geluk van het leven ervaren in het hier en nu'

Van vrijdagochtend 23 juli tot en met woensdagmiddag 28 juli organiseert Yoga Mood in samenwerking met Mind-Workz deze Yoga, Mindfulness & Heartfulness Zomerretraite 2021.

Deze zomerretraite is een ideale introductie tot yoga, mindfulnessmeditatie en heartfulness (zelfcompassie) meditatie, maar biedt ook verdieping als je een regelmatige beoefenaar bent. Je hebt geen bijzondere ervaring nodig. Iedereen kan binnen zijn of haar eigen mogelijkheden meedoen aan deze retraite.

Thema’s die aan bod komen tijdens deze 6-daagse zomerretraite: aandacht schenken aan jouw ervaring in het moment, vriendelijkheid naar jezelf ontwikkelen, contact maken met wat er op dat moment in je leeft, omgaan met lichamelijk ongemak, omgaan met de afdwalende of onrustige geest, emoties en gevoelens ontmoeten, weerstand herkennen, reactie vs respons, ervaren dat niets 'moet'. Dus wil je eens uitslapen of een sessie overslaan, dan mag je dat jezelf ook gunnen.

Ga je mee?

Schrijf je dan in door onderstaand inschrijfformulier te downloaden, en het ingevulde en ondertekende formulier te sturen naar:

Yoga Mood
Pastoor van Houtstraat 2
5409 AL Odiliapeel

Inschrijfformulier Yoga, Mindfulness & Heartfulness Zomerretraite 23-28 juli 2021

Inschrijving gebeurt op volgorde van aanmelding en is pas definitief na ontvangst van het ingevulde en ondertekende inschrijfformulier en € 175,- inschrijfgeld.

Voor meer informatie kun je telefonisch contact opnemen met John 06-10727094 of een mail sturen naar john@yogamood.nl

Yoga zomerretraiteYoga zomerretraiteYoga zomerretraite

Hoe ziet deze Yoga, Mindfulness & Heartfulness Retraite eruit?

Beleving van stilte en aanwezigheid in het 'hier-en-nu'
Mindfulnessmeditatie
Hatha Yoga
Yin Yoga
Adem & Ontspanning
(Zelf)Compassie meditaties en -oefeningen (Heartfulness)
Qi Gong & Tai Chi
Klankontspanning
Mantra zingen/luisteren
Ochtenddauw stiltewandelingen
Ruimte om te lummelen, te lezen, te schrijven, te tekenen, te wandelen of een lekker dutje te doen
Genieten van gezond bourgondisch vegetarisch eten van Studio Gember
Er is de mogelijkheid om een Ayurvedische massage te boeken. Voor deze massage betaal je apart en ter plekke aan de masseuse.

Deze retraite staat in het teken van verstilling, onthaasting, ont-moeten van jezelf, vrijheid, ontvangen, bewegen en vooral GENIETEN.

'Ga er even helemaal tussenuit en laad jezelf op'

Yoga zomerretraiteYoga zomerretraiteYoga zomerretraite 

Inhoud van het programma

Alle sessies zijn mindfulness & heartfulness based

Je bent van harte welkom op de locatie van het Hof op vrijdagochtend 23 juli om 11.00 uur.
's Ochtends hoef je geen wekker te zetten, want je wordt op een inspirerende manier gewekt voor de meditatieve start van de dag. Afhankelijk van het weer vindt deze binnen of buiten plaats.
Wij bieden verschillende meditatievormen aan (in rust én in beweging), waardoor je de mogelijkheid krijgt om op een rustige en aandachtige manier je dag te beginnen.
Na de ochtendmeditatie, of meditatieve wandeling is er een ontbijt in stilte. 
De ochtend yogasessie is wat actiever van karakter.
Na de lunch heb je ruimte om een heerlijke wandeling te maken, wat te lezen, schrijven of een lekker middagdutje te doen. 
Nadat je bent teruggekomen van je eigen middagprogramma komen we weer samen voor een sessie van anderhalf uur. Deze zal een meer ontspannend karakter hebben.
Hierna kun je aanschuiven voor het heerlijke vegetarische diner dat aan de lange tafel geserveerd wordt door Suzanne van Studio Gember.
De dag wordt afgesloten met een 'nachtzoen', een inspirerende afsluiting van de dag.
Tijdens deze zomerretraite wordt vanaf 23.00 uur 's avonds tot 09.30 uur de volgende ochtend stilte in acht genomen om te proeven aan stilte op een toegankelijke manier.

Het programma eindigt op woensdagmiddag rond 15.00 uur.

PROGRAMMA

Vrijdag 23 Juli
11.00 uur Ontvangst
12.00 - 12.30 uur Introductie
13.00 - 13.45 uur Lunch
13.45 - 17.00 uur Persoonlijke vrije tijd
17.00 - 18.30 uur Cirkel van Vriendschap
19.00 - 20.00 uur Diner
20.30 - 21.30 uur Nachtzoen: dagsluiting
23.00 - 9.30 uur Stilte
   
Zaterdag 24 Juli tot en met Dinsdag 27 Juli
7.15 - 8.15 uur Mindful bewegen en meditatie
8.30 - 9.30 uur Ontbijt in stilte
10.30 - 12.00 uur Yoga & Mindfulness/Heartfulness (‘actief’)
12.30 - 13.15 uur Lunch
13.15 - 17.00 uur Persoonlijke vrije tijd
19.00 - 20.00 uur Diner
20.30 - 21.30 uur Nachtzoen: dagsluiting
23.00 - 9.30 uur Stilte
   
Woensdag 28 Juli
7.15 - 8.15 uur Mindful bewegen en meditatie
8.30 - 9.30 uur Ontbijt in stilte
10.30 - 12.00 uur Yoga & Mindfulness/Heartfulness (‘actief’)
12.30 - 13.15 uur Lunch
13.15 - 14.00 uur Inpakken
14.00 - 15.00 uur Afscheidsritueel

Het Hof van Kairos is van alle gemakken voorzien en sfeervol ingericht. De locatie beschikt over een knusse ontmoetingsruimte, een mooie lichte groepsruimte , een sfeervol atelier met houtkachel, een fijne tuin en lichte-,  sfeervolle slaapvertrekken. In de knusse eetkamer eten we gezamenlijk aan een lange tafel. Bij mooi weer eten we buiten.
Er is Wi-Fi zodat je kunt beschikken over een internetverbinding.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Datum
23 - 28 juli 2021

Locatie
Hof van Kairos, 
Vosseveldseweg 17
7107 AD Winterswijk

Vervoer
Hof van Kairos is goed met het openbaar vervoer te bereiken. Vanaf het station neem je een taxi (6 km) of we kijken of we eventueel een pick-up kunnen regelen met ons of met een van de deelnemers.
Wanneer je met de auto komt kunnen we kijken of het mogelijk is dat er samen gereisd wordt met andere deelnemers. 
Geef op het aanmeldingsformulier aan of je vrager of aanbieder bent. Alleen reizen mag natuurlijk ook.

Kosten
Voor de 6 daagse zomerretraite betaal je: € 875,00 per persoon. Dit is inclusief alle lessen en begeleiding, 5 overnachtingen op een eenpersoonskamer (normaal tegen een meerprijs van €115,00), vegetarische maaltijden (ontbijt, lunch, diner), koffie, thee, fruit en snacks.

Corona
In verband met corona maatregelen vervalt de meerprijs voor een 1-persoonskamer en krijgt iedereen een 1-persoonskamer toegewezen. Ook indien er voor juli versoepelingen plaatsvinden. We werken en verblijven coronaproof. 
Mocht de retraite vanwege strengere overheidsregels komen te vervallen, krijg je het volledige bedrag geretourneerd minus € 25,00 administratiekosten. 

Niet bij de prijs inbegrepen zijn: Vervoer, reis- en/of annuleringsverzekering, fris- en alcoholische dranken, beddengoed en handdoeken.
Beddensets zijn te huur voor € 10,- per set, inclusief handdoek € 12,50 per set. Bij aankomst contant te voldoen.

Aantal Deelnemers
Minimaal 6, maximaal 10 zodat 1,5 meter afstand gegarandeerd kan worden.

blank