yoga mood
Yoga Mood
`In de vredige stilte voorbij alle vragen en antwoorden daalt genade neer in het hart.`

Stoel Yoga


Nederland vergrijst en de yogamat van vandaag wordt de yogastoel van morgen! Of misschien heeft je yogamat al plaats gemaakt voor een yogastoel. Of misschien is het nog niet zo ver, maar heb je er wel al eens aan gedacht, maar lijkt het je nu een té grote opgave om op latere leeftijd nog aan yoga te beginnen.

Het mooie van yoga is dat je er op iedere leeftijd mee kunt beginnen en op ieder niveau yogalessen kunt volgen, ook wanneer je van een stoel afhankelijk bent. Yoga Mood biedt naast de wekelijkse hatha yogalessen, ook Stoelyoga lessen aan: een milde vorm van yoga die zittend, met behulp van een stoel, uitgevoerd wordt.

Net als de klassieke yoga maakt stoelyoga de spieren en gewrichten soepeler en de botten sterker, neemt het spanningen weg, en bevordert het bovendien de concentratie. De beoefening van stoelyoga geeft meer levensenergie, het verhoogt de levenslust, het brengt meer ontspanning en werkt bovendien opbeurend. Je lichamelijke en geestelijke gezondheid nemen beduidend toe. Het maakt je simpelweg gelukkiger.

Ontspannen en genieten staan voorop en al zijn de bewegingen soms nóg zo klein, het lichaam en de geest ervaren desalniettemin de gunstige effecten van de beoefening.

Voor wie?
Stoelyoga is bedoeld voor mensen van alle leeftijden die met lichamelijke beperkingen te maken hebben en die graag yoga willen beoefenen, maar die dat niet meer vanaf de yogamat kunnen.

Omdat stoelyoga een milde vorm van yoga is, met aangepaste yogahoudingen, is deze vorm van yoga uitermate geschikt voor mensen die bijvoorbeeld last hebben van ‘stramme’ ledematen, reumatoïde aandoeningen of verlies van spierkracht als gevolg van afname van spierweefsel.


Stoelyoga beperkt zich dus niet alleen tot de wat minder mobiele ‘senior’ yogabeoefenaar, maar is ook zeer toegankelijk voor mensen die door fysieke beperkingen van een rolstoel afhankelijk zijn.
Ook wanneer je nog geen ervaring met yoga hebt, maar er wel over aan het denken bent om dat wel eens te proberen, dan ben je van harte welkom om aan te sluiten bij de stoelyoga groep. Of als die drempel te hoog voor je is, kom dan gerust eens even proeven en kom langs voor een gratis proefles.

De kracht van stoelyoga
Alle yogahoudingen worden met respect voor de eigen mogelijkheden uitgevoerd en je leert daarbij creatief om te gaan met eventuele beperkingen. Dat is de kracht van stoelyoga.

Waar
De stoelyoga lessen vinden plaats in de yogazaal van:
d’n Office
Loopkantstraat 25
5405 AC Uden

De yogazaal bevindt zich op de tweede etage in het gebouw. Om daar te komen is het mogelijk gebruik te maken van een lift.

Wanneer
Woensdagochtend 10.45 uur - 12.00 uur

Stoelyoga aan huis
Wil je graag stoelyoga lessen, maar is het niet mogelijk voor je om naar d’n Office te komen, dan komt Yoga Mood graag bij je thuis voor individuele begeleiding.

Inschrijving Stoel yoga

blank