yoga mood
Yoga Mood
'In dankbaarheid aanvaard ik de ontelbare zegeningen die mij ten deel vallen in de ontmoeting met jou.'

Yoga en Mindfulness Weekend


Yoga, Mindfulness & Heartfulness weekend

'De stem van het hart klinkt door in de stilte'

Yoga Weekend

In een tijd waar van iedereen steeds meer wordt verwacht is het goed om te zorgen dat we in balans blijven en goed kunnen functioneren. Zowel privé als op het werk.

Daarvoor is het nodig af en toe eens helemaal stil te staan.....stil te zijn.....om weer contact te maken met wie je in wezen bent.

Te luisteren naar je eigen stem, die door de drukte van alle dag, de volle agenda's en dat voortdurende gevoel van moeten bij tijden nauwelijks gehoord wordt.

Alle ingrediënten voor een inspirerend verblijf zijn aanwezig: yoga, meditatie, mindfulness, muziek, stilte, en wandelingen in de prachtige omgeving. De locatie beschikt over een knusse ontmoetingsruimte, een mooie, lichte groepsruimte en een fijne tuin.

Daarbij geniet je elke dag van de door Suzanne van Studio Gember heerlijke en versbereide vegetarische maaltijden. Een weekend vol ware voeding voor lichaam en ziel, zodat je weer opgeladen naar huis gaat.

 

Yoga WeekendYoga WeekendYoga Weekend

Het Hof van Kairos: 'Oase van rust en stilte'

Ervaar rust en ruimte op een sfeervolle authentieke locatie midden in de natuur in het coulisselandschap van Winterswijk.

‘Hof’ betekent omheinde tuin. Dat wil de Hof ook betekenen: een beschutte en welkome plek waar je om verschillende redenen een korte periode bent, tot verstilling komt, uit kunt ademen en inspiratie opdoet om vervolgens weer jouw weg te gaan. Een pleisterplaats voor de ziel, klooster van deze tijd, herberg van het hart.

De naam Kairos verwijst naar de tijd voorbij de gewone kloktijd. De ruimte die wij ervaren als wij stil worden, inkeren en ontspannen. Kairos betekent ook de juiste tijd. Het moment waarop wij besluiten ons toe te wenden tot dat wat aandacht vraagt. In het vertrouwen dat in die ruimte het wezenlijke zich laat kennen.

Hoe ziet deze Stilte Retraite met Yoga, Mindfulness en Heartfulness eruit?

 • Beleving van de stilte en het 'hier en nu'
 • Mindfulness & Meditatie
 • Hatha Yoga
 • Qigong
 • Klankontspanning
 • Mantra zingen/luisteren
 • Stilte wandeling(en)
 • (Zelf-) compassie oefeningen (Heartfulness)
 • Ruimte om te lummelen, te lezen, te schrijven, te tekenen, te wandelen of een lekker middagdutje te doen
 • Genieten van gezond bourgondisch vegetarisch eten van Studio Gember
 • Er is de mogelijkheid om een massage te boeken. Voor deze massage betaal je apart.

Deze retraite staat in het teken van verstilling, onthaasting, ont-moeten van jezelf, vrijheid, ontvangen, beweging en bovenal GENIETEN. Een deel van deze retraite zal met respect voor stilte plaatsvinden.

Yoga WeekendYoga WeekendYoga Weekend

Catering
Studio Gember is als cateraar aanwezig op de locatie. De heerlijke vegetarische maaltijden die onder de liefdevolle handen van Suzanne tot stand komen, zijn een feest voor het oog, en ware voeding voor lichaam en ziel. 

Programma: Alle sessies zijn mindfulness- & heartfulness based.

In de ochtend hoef je geen wekker te zetten, want je wordt op een inspirerende manier gewekt voor de meditatieve start van de dag. Wij bieden verschillende meditatievormen aan (stil én in beweging) waardoor je de mogelijkheid krijgt om op een rustige en aandachtige manier je dag te beginnen. Na de ochtendmeditatie is er een ontbijt in stilte. De ochtend yogasessie is wat actiever van karakter. Na de lunch heb je ruimte om een heerlijke wandeling te maken, wat te lezen, schrijven of een lekker middagdutje te doen. Na het vrij te besteden middagprogramma komen we weer samen voor een yogasessie van anderhalf uur. Deze zal een meer ontspannend karakter hebben. Hierna kun je aanschuiven voor het heerlijke vegetarische diner dat aan de lange tafel geserveerd wordt door Suzanne van Studio Gember. De dag wordt afgesloten met een ‘nachtzoen’, een inspirerende afsluiting van de dag. Tijdens dit retraite weekend wordt vanaf 22.30 uur ’s avonds tot 09.15 uur de volgende ochtend stilte in acht genomen om te proeven aan stilte op een toegankelijke manier.

Vrijdag 17 December
Vanaf 17.00 uur Ontvangst
18.30 - 19.15 uur Diner
20.00 - 21.30 uur Nachtzoen: avondprogramma
22.30 - 09.15 uur Stilte
   
Zaterdag 18 December
07.00 - 08.00 uur Mindful bewegen en meditatie
08.30 - 09.15 uur Ontbijt in stilte
10.30 - 12.00 uur Yoga & mindfulness (actief)
12.30 - 13.15 uur Lunch
13.15 - 16.30 uur Persoonlijke vrije tijd
16.30 - 18.00 uur Yoga & mindfulness (ontspannend)
18.30 - 19.15 uur Diner
20.00 - 21.30 uur Nachtzoen; avondprogramma
22.30 - 09.15 uur Stilte
   
Zondag 19 December
07.00 - 08.00 uur Mindful bewegen en meditatie
08.30 - 09.15 uur Ontbijt in Stilte
10.30 - 12.00 uur Yoga & Mindfulness (Actief)
12.30 - 13.15 uur Lunch
13.15 - 14.00 uur Inpakken
14.00 - 15.00 uur Afscheidsritueel
Vanaf 15.00 uur Vertrek

Yoga WeekendYoga WeekendYoga Weekend

PRAKTISCHE INFORMATIE

DATUM
17 - 19 december 2020

LOCATIE
Hof van Kairos, 
Vosseveldseweg 17
7107 AD Winterswijk

VERVOER
Hof van Kairos is goed met het openbaar vervoer te bereiken. Vanaf het station neem je een taxi (6 km) of we kijken of we eventueel een pick-up kunnen regelen met ons of met een van de deelnemers.
Wanneer je met de auto komt kunnen we kijken of het mogelijk is dat er samen gereisd wordt met andere deelnemers. 
Geef op het aanmeldingsformulier aan of je vrager of aanbieder bent. Alleen reizen mag natuurlijk ook.

Kosten
Voor het gehele weekend betaal je: € 375,00 per persoon. Dit is inclusief alle lessen en begeleiding, twee overnachtingen op een eenpersoonskamer (normaal tegen een meerprijs van €55,00), vegetarische maaltijden (ontbijt, lunch, diner), koffie, thee, fruit en snacks.

Corona
In verband met corona maatregelen vervalt de meerprijs voor een 1-persoonskamer en krijgt iedereen een 1-persoonskamer toegewezen. Ook indien er voor juli versoepelingen plaatsvinden. We werken en verblijven coronaproof. Mocht de retraite vanwege strengere overheidsregels komen te vervallen, krijg je het volledige bedrag geretourneerd minus € 25,00 administratiekosten.

Niet bij de prijs inbegrepen zijn: Vervoer, reis- en/of annuleringsverzekering, fris- en alcoholische dranken, beddengoed en handdoeken. Beddensets zijn te huur voor € 10,- per set, inclusief handdoek € 12,50 per set. Bij aankomst contant te voldoen.

Aantal Deelnemers
Minimaal 6, maximaal 10 zodat 1,5 meter afstand gegarandeerd kan worden.

Ga je mee?

Schrijf je in
Schrijf je in door onderstaand inschrijfformulier te downloaden en te printen, en het ingevulde en ondertekende formulier te retourneren aan:

Yoga Mood
Pastoor van Houtstraat 2
5409 AL Odiliapeel

Of schrijf je in door een scan van het ingevulde en ondertekende formulier te mailen aan:

john@yogamood.nl

PDF Inschrijfformulier Yoga, Mindfulness & Heartfulness december Weekend 2021

Inschrijving gebeurt op volgorde van aanmelding en is pas definitief na ontvangst van het inschrijfformulier en € 125,- inschrijfgeld.

Als je meer informatie wilt, dan kun je ook telefonisch contact opnemen met John:
Tel.: 06-10 72 70 94 of stuur een mail aan: john@yogamood.nl

Heb je last van voedsel allergieën of -intoleranties, neem dan contact op met suzanne@studiogember.nl

We heten jullie graag welkom op deze prachtige inspirerende plek.

Hartelijke groet

John Bernards & Suzanne van den Heuvel

blank