yoga mood
Yoga Mood
'Ik heb nog nooit iemand ontmoet die niet gebaat zou zijn bij meer mindfulness in zijn leven.' - Jon Kabat-Zinn

Mindfulness


Waar je met je aandacht bent, dáár ben je

Mindfulness zou je kunnen omschrijven als: Opmerkzaamheid. Het gaat over de kunst om aanwezig te zijn in het 'hier en nu'.

'Mindful zijn' betekent dat je 'opmerkzaam bent' van wat je ervaring is van dit moment, ofwel dat je je gewaar bent van wat er zich op dit moment - in jou en rondom - afspeelt.

Dat klinkt simpel, en dat is het in feite ook. Maar toch... Vaak hebben we het gevoel dat we rusteloos zijn en moeilijk kunnen ontspannen. Of we ervaren onvrede in ons werk of in de relatie met onze partner en/of kinderen. We merken dat we onszelf en anderen voortdurend veroordelen, of we piekeren en hebben het gevoel de 'controle' te verliezen of verloren te hebben. Misschien heb je het gevoel constant 'geleefd te worden', zit je niet lekker in je vel en voel je je de hele tijd moe.

Mindfulness kan je een weg bieden naar meer veerkracht en welzijn en kan een anker zijn voor meer innerlijke rust en balans in je leven.

Het is een bijzondere weg. Een weg die ook wij ooit opgegaan zijn – en nog steeds lopen. Wij lopen graag een eindje met je mee...

“De verandering die je zoekt zit àltijd in jezelf”.

Mindfulness gaat over op een vriendelijke en milde manier aandacht schenken aan wat er nu is, in dit moment, zonder daar over te oordelen. Hierdoor ontstaat inzicht in onze verborgen onbewuste patronen. Patronen die ons vasthouden in onze ondermijnende conditioneringen. Patronen die onze rust verstoren en ons uitputten en ziek maken.

Mindfulness meditatiebeoefening leren je echt aanwezig te zijn in je leven, zodat je bewuste keuzes kunt maken ter bevordering van jouw innerlijke vrijheid en duurzame vitaliteit. Je kunt bij ons terecht voor diverse mindfulness trainingen en voor individuele mindful coaching door deskundige, goed opgeleide trainers voor een betaalbaar tarief.

We kunnen veranderen!

Ken je de uitdrukking: 'Zo ben ik nu eenmaal?' De wetenschap heeft inmiddels aangetoond dat we door middel van mindfulness ons brein en daarmee ons gedrag en onze manier van denken en reageren kunnen veranderen. Dit betekent dat die vlieger van "zo ben ik nu eenmaal" niet meer op gaat. We kunnen veranderen!! Maar verandering is taai en lastig en vraagt tijd, het vraagt milde aandacht en een houding van mildheid en vriendelijkheid voor onszelf en voor wie we zijn.

'Geluk is het vermogen om blij te zijn met de blije dingen en verdrietig met de verdrietige dingen. Gelukkig zijn is het leven voluit kunnen leven.'

Met mindfulness en meditatie ga je niet per se euforisch door het leven, maar het kan je gelukkig, liefdevol en veerkrachtiger maken omdat je leert accepteren dat zowel vreugde als pijn en verdriet onderdeel zijn van voluit leven. Je leert evenwichtiger mee te bewegen met je wel en wee. Dát is vrijmakend en de sleutel tot innerlijk vrij leven.

Ga naar www.mind-workz.nl en ontdek ons aanbod, waaronder de 8-weekse mindfulnesstraining en de wekelijkse mindfulness inloopmeditatie.

blank