yoga mood
Yoga Mood
'In dankbaarheid aanvaard ik de ontelbare zegeningen die mij ten deel vallen in de ontmoeting met jou.'

Winterretraite 2022


Winterretraite 2022

'De stem van het hart klinkt door in de stilte'

winterretraite 2022

9-11 december 2022

In een tijd waar steeds meer van ons gevraagd wordt, is het goed om te zorgen dat we in balans blijven, zodat we optimaal kunnen blijven functioneren, zowel privé als in ons werk.

Dan is het goed om af en toe eens tot stilstand te komen..... om stil te zijn..... om naar binnen te luisteren en weer contact te maken met wie je in wezen bent.

Te luisteren naar de stem van je hart, die door alle hectiek van ons dagelijks bestaan nauwelijks gehoord wordt.

Alle ingrediënten voor een inspirerend verblijf zijn aanwezig: een uitnodigend programma op basis van mindfulness- en zelfcompassie oefeningen, aangevuld met mindful bewegen en beoefening van nobele stilte. Verder is er tijd om te rusten, te lezen of te wandelen in de prachtig natuurlijke omgeving van het Achterhoekse coulisselandschap.

De locatie beschikt over een knusse huiskamer, een mooie, lichte groepsruimte, een gezellige eetruimte, comfortabele, lichte slaapkamers, en een prachtige tuin met fruitbomen, natuurlijke vijver, her en der verspreid staande comfortabele tuinstoelen en een paar hangmatten.

Je kunt iedere dag genieten van de door Suzanne van Studio Gember heerlijk versbereide vegetarische maaltijden. Een weekend met voeding voor lichaam en ziel. Een gelegenheid om lekker uit te rusten en weer helemaal op te laden.

winterretraite 2022winterretraite 2022winterretraite 2022

Het Hof van Kairos: 'Oase van rust en stilte'

Ervaar rust en ruimte op een sfeervolle authentieke locatie midden in de natuur van het coulisselandschap van Winterswijk-Kotten.

'Hof' betekent 'omheinde tuin' en dat is wat de Hof ook wil betekenen: een beschutte en welkome plek waar je tot verstilling komt, uit kunt ademen en inspiratie op kunt doen om jouw weg te vervolgen. Een pleisterplaats voor de ziel, klooster van deze tijd, herberg van het hart.

De naam Kairos verwijst naar de tijd voorbij de gewone kloktijd. Het is de ruimte die wij ervaren als we stil worden, wanneer we ons naar binnen keren en ontspannen. Kairos betekent ook de 'juiste tijd': het moment waarop wij zélf besluiten ons te wenden tot dat wat aandacht vraagt. In het vertrouwen dat die ruimte het wezenlijke laat kennen.

GA JE MEE?

Schrijf je dan in door onderstaand inschrijfformulier te downloaden en te printen, en het ingevulde en ondertekende formulier te sturen naar:

Mind-Workz
Pastoor van Houtstraat 2
5409 AL Odiliapeel

Inschrijfformulier Winter Retraite december 2022

Inschrijving en kamertoewijzing gebeurt op volgorde van aanmelding en is pas definitief na ontvangst van het inschrijfformulier en €125,- inschrijfgeld.

Als je meer informatie wilt kun je kun je ook telefonisch contact opnemen met Suzanne of John of een mail sturen.

Yoga WeekendYoga WeekendYoga Weekend

Over John

JohnZo'n 30 jaar geleden kreeg ik van een goede vriendin een boek in mijn handen met de opmerking: "Ik denk dat dit wel een goed boek voor je is om te lezen!" Het boek sprak direct tot me: "De manier waarop je het leven ervaart, heeft te maken met hoe je over het leven denkt. Wil je het leven graag anders ervaren? Leer dan anders naar het leven te kijken!"

Het boek leerde me mediteren en het was deze meditatie waardoor mijn kijk op het leven drastisch veranderde. Het was op dat moment dat ik het pad naar mijn hart begon te volgen. Sindsdien heb ik mij met grote regelmaat onderworpen aan zelfonderzoek, en ik heb Tai Chi en Qi Gong beoefend, en beoefen momenteel op dagelijkse basis Yoga, mindfulness en zelfcompassie. Inmiddels ben ik mij aan het verdiepen in traumaverwerking, waardoor mijn werkwijze steeds traumasensitiever wordt. Dat betekent dat het aanbieden van een veilige omgeving de basis vormt van alles wat ik doe. Als yogadocent geef ik op wekelijkse basis yogalessen en als mindfulnesstrainer geef ik regelmatig mindfulnesstrainingen. Bovendien begeleid ik mensen op een een-op-een basis in hun zoektocht naar meer rust en vrede.

Programma

Alle sessies vinden hun oorsprong in de principes van mindfulness en zelfcompassie.

Op vrijdagmiddag ben je tussen 16.30 uur en 17.00 uur van harte welkom op de prachtige locatie van het Hof van Kairos te Winterswijk. Bij aankomst zal John jullie gastvrij ontvangen om je wegwijs te maken en je vervolgens de weg naar je kamer wijzen.

Om 17.30 uur zullen we gezamenlijk het weekend openen met een kennismakingsronde.

John zal je tevens bekend maken met de huisregels en aandacht schenken aan enkele praktische zaken. Dit zal ongeveer een uur in beslag nemen. Om 19.00 uur gaan we dan aan tafel voor het heerlijke vegetarische diner dat, net als alle andere maaltijden tijdens dit weekend, geserveerd zal worden door Suzanne van Studio Gember.

Na het diner gaan we om 20.30 uur naar de zaal waar het weekend officieel van start zal gaan met een meditatie sessie. Tijdens deze retraite wordt vanaf 21.30 uur tot na het ontbijt van de volgende ochtend stilte in acht genomen.

De stilte zal je in staat stellen je focus naar binnen te verdiepen. In de ochtend hoef je geen wekker te zetten, want je wordt een half uur voor de ochtendmeditatie om 7.15 uur door John gewekt.

De ochtendmeditatie vindt plaats van 7.45 uur tot 8.30 uur. Om 8.30 uur staat een heerlijk ontbijt klaar, wat we in stilte zullen nuttigen. Om 10.00 uur zal de meditatieve themasessie van die voormiddag plaatsvinden, waarin we de blik naar binnen zullen richten. In deze sessie gaan we, door middel van opdrachten, op reis voor een meditatief zelfonderzoek, waarin we zullen onderzoeken hoe we het thema van die sessie tegenkomen in ons dagelijks leven, wat dat voor ons betekent en hoe het ons leven vormgeeft. Om 13.00 uur is het tijd voor de lunch.

In de middag, na de lunch is er ruimte voor persoonlijke vrije tijd. Je kunt een heerlijke wandeling maken, wat lezen of schrijven of je kunt een heerlijk dutje doen. Later in de middag kun je deelnemen aan een yogasessie, die ongeveer een uur in beslag zal nemen. Daarna wordt het thema van die dag in een nieuw meditatieve reflectiesessie verder onderzocht.

We gaan daarbij kijken of we onszelf heilzame manieren aan kunnen leren om daar mee om te leren gaan. We onderzoeken hoe mindful gewaarzijn en compassie ons daarbij kunnen ondersteunen. Na deze middagsessie staat er een heerlijk vegetarisch diner op ons te wachten. De dag zal afgesloten worden met een meditatieve avondsessie, waarin we onszelf opnieuw uitnodigen ons hart te openen voor compassie. Het programma eindigt op zondagmiddag rond 16.00 uur.

Accomodatie

Het Hof van Kairos is van alle gemakken voorzien en sfeervol ingericht. De locatie beschikt over een knusse ontmoetingsruimte, een mooie lichte groepsruimte , een fijne tuin en lichte-, sfeervolle slaapvertrekken. In de knusse eetkamer eten we gezamenlijk aan een lange tafel. Er is Wi-Fi zodat je kunt beschikken over een internetverbinding.

Yoga WeekendYoga WeekendYoga Weekend

Lekker eten
Suzanne van Studio Gember verzorgt tijdens dit weekend de maaltijden volgens de principes van de vegetarische natuurkeuken. Haar passie voor koken is ontstaan toen ze kennis maakte met de Ayurvedische keuken. Haar kook- en smaakvoorkeur heeft zich de afgelopen 17 jaar ontwikkeld tot een breed palet aan stijlen en smaken. Indiaas, Arabisch, Mediterraan, Vedisch etc...

Suzanne kookt vegetarisch/veganistisch, puur, vers en zoveel mogelijk biologisch. Haar maaltijden zijn tongstrelend, smaakvol en voldoening schenkend. Als mindfulness trainer weet zij dat innerlijk werk goed gevoed mag worden.

Yoga WeekendYoga WeekendYoga Weekend

Schrijf je in

Je kunt je inschrijven door onderstaand inschrijfformulier te downloaden en te printen, en het ingevulde en ondertekende formulier te sturen naar:

Mind-Workz
Pastoor van Houtstraat 2
5409 AL Odiliapeel

Inschrijfformulier Winter Retraite december 2022

Inschrijving en kamertoewijzing gebeurt op volgorde van aanmelding en is pas definitief na ontvangst van het inschrijfformulier en €125,- inschrijfgeld.
Als je meer informatie wilt kun je kun je ook telefonisch contact opnemen met Suzanne of John of een mail sturen.

Dagschema

Vrijdag 9 December
16.30 - 17.00 uur Aankomst
17.30 - 18.30 uur Opening van de retraite
19.00 - 20.00 uur Diner
20.00 - 21.30 uur Avondmeditatie met Metta
21.30 - 09.30 uur Stilte
   
Zaterdag 10 December
07.15 uur Wekken
07.45 - 08.30 uur Stilte wandeling
08.30 - 09.30 uur Ontbijt in stilte
10.00 - 12.30 uur Meditatieve thema sessie
13.00 - 14.00 uur Lunch
14.00 - 16.30 uur Persoonlijke vrije tijd
16.30 - 18.30 uur Meditatieve thema sessie
19.00 - 20.00 uur Diner
20.30 - 21.30 uur Avondmeditatie met Metta
21.30 - 09.30 uur Stilte
   
Zondag 11 December
07.15 uur Wekken
07.45 - 08.30 uur Stilte wandeling
08.30 - 09.30 uur Ontbijt in stilte
10.00 - 12.30 uur Meditatieve thema sessie
13.00 - 14.00 uur Lunch
14.00 - 14.30 uur Kamer leegmaken
14.30 - 15.30 uur Afsluiting
16.00 uur Vertrek

Yoga WeekendYoga WeekendYoga Weekend

PRAKTISCHE INFORMATIE

DATUM
9-12 december 2022

LOCATIE
Hof van Kairos
Vosseveldseweg 17
7107 AD Winterswijk

Vervoer
Hof van Kairos is goed met het openbaar vervoer te bereiken. Vanaf het station neem je een taxi (6 km) of we kijken of we eventueel een pick-up kunnen regelen met ons of met een van de deelnemers. Wanneer je met de auto komt kunnen we kijken of het mogelijk is dat er samen gereisd kan worden met andere deelnemers. Geef op het aanmeldingsformulier aan of je vrager of aanbieder bent. Alleen reizen mag natuurlijk ook.

Kosten
Voor het organiseren van deze retraite maken wij kosten voor verblijf en maaltijden.
Voor het gehele weekend betaal je €285,- voor verblijf op een tweepersoonskamer + dana*. Voor verblijf op een eenpersooonskamer betaal je €345,- en voor verblijf op een vierpersoonskamer betaal je €265,-
Deze prijzen zijn inclusief 21% btw voor particulieren.
Voor bedrijven en zelfstandigen zijn deze prijzen exclusief 21% btw.
De prijzen zijn gebaseerd op de kostprijs.

Er zijn vijf eenpersoonskamers, vier tweepersoonskamers en een grote vierpersoonskamer. Beschikbaarheid op volgorde van inschrijving.

Tevens bij de prijs inbegrepen zijn: vegetarische maaltijden (ontbijt, lunch, diner), koffie, thee, fruit en snacks.

Niet bij de prijs inbegrepen zijn: Vervoer, reis- en/of annuleringsverzekering, fris- en alcoholische dranken, beddengoed en handdoeken.

We adviseren om een annuleringsverzekering af te sluiten.

Beddensets zijn te huur voor € 12,50 per set, handdoek € 2,50 per stuk. Bij aankomst contant te voldoen.

Aantal deelnemers
Minimaal 8, maximaal 15.

*Dana
John begeleid de retraite op basis van dana.
Dana betekent onvoorwaardelijke vrijgevigheid, ofwel geven zonder iets terug te verlangen.


Vrijgevigheid wordt binnen het Boeddhisme  gezien als een belangrijk aspect voor onze spirituele groei en transformatie in ons bestaan als mens.


Deze vrijgevigheid gaat twee kanten op: naar de gever en naar de ontvanger. Kun je als gever de vreugde van het onvoorwaardelijk geven ervaren? Kun je als ontvanger de vreugde van het ontvangen ervaren? Onvoorwaardelijke vrijgevigheid is een kwaliteit waarin we kunnen leren en groeien. We kunnen ermee oefenen om het een gift vanuit het hart te laten zijn. 

Hoeveel Dana moet je geven?
Jij bepaalt zelf de hoogte van de bijdrage. het dana-principe blijft een oefening in ruimhartigheid. je kunt jezelf daarin steeds blijven checken: is mijn intentie om te geven zuiver en kan ik geven zonder angst of schuldgevoel? Ben ik ruimhartig? Op deze manier blijft het schenken van dana een oefening die je kan helpen groeien op het spirituele pad. Een richtlijn om dana te schenken is dat wat je schenkt moet aanvoelen alsof het nét wat schuurt, maar dat het wel binnen jouw mogelijkheden past en dat het je ook oprechte vreugde schenkt om het te geven. Je mag weinig geven, je mag veel geven.  Geef in ieder geval ruimhartig met een zuivere intentie zonder schuldgevoel en zonder je verheven te voelen. Hat dana principe blijft - ook voor mij - een oefening in het loskomen van verwachtingen.

Na afloop van de retraite is er gelegenheid (anoniem) dana achter te laten of je maakt bij thuiskomst een bedrag over. 

Schrijf je in

Je kunt je inschrijven door onderstaand inschrijfformulier te downloaden en te printen, en het ingevulde en ondertekende formulier te sturen naar:

Mind-Workz
Pastoor van Houtstraat 2
5409 AL Odiliapeel

Inschrijfformulier Winter Retraite december 2022

Inschrijving en kamertoewijzing gebeurt op volgorde van aanmelding en is pas definitief na ontvangst van het inschrijfformulier en €125,- inschrijfgeld.
Als je meer informatie wilt kun je kun je ook telefonisch contact opnemen met Suzanne of John of een mail sturen.

blank